Niciun comentariu

Sfaturi pentru vanzatorii de imobile

Decizia care sta la baza vanzarii unei case sau a unui apartament poate surveni din diferite motive. De cele mai multe ori acesta decisie intervine atunci când apare nevoia de disponibilitati financiare.

Atunci când dorești sa vinzi o proprietate este nevoie sa intreprinzi următorii pași:

  • informarea corecta asupra pretului de tranzactionare

Prețul este stabilit de mărimea acestea, facilitatile, localizarea și valoarea la care sau vândut și alte proprietăți similare.

  • pregatirea proprietatii în vederea vanzarii

Înainte de punerea în vanzare a proprietatii este necesara pregatirea acesteia pentru primirea clientilor. O curte ingrijita sau o casa recent zugravita va fi mai primitoare, mai atractiva pentru client. Uneori poate este necesara investirea unor sume de bani pentru repararea unui gard sau schimbarea unei uși la apartament. Uneori micile detalii sunt esentiale și au o valoare ridicată în momentul în care se negociaza prețul final de vanzare.

  • informarea despre starea pietei imobiliare și a modalitatilor prin care puteți sa vindeți proprietatea

Este indicat sa studiati cât mai multe oferete de vanzare a proprietatilor asemănătoare , astfel încât sa fiți siguri ca nu suprasolicitati valoarea propietatii, impiedicand astfel vanzarea acesteia. Informarea incorecta asupra pretului poate duce și la o subevaluare și clar la o pierdere insemnata de bani.

  • clarificarea situației juridice a actelor de proprietate

De foarte multe ori o proprietate are mai mulți proprietari, mai ales dacă vorbim de mosteniri. E important ca înainte de a lua decizia de a vinde, ca toți proprietarii să fie legal puși în drepturi și să fie de acord cu tranzactia și valoarea acesteia. Aceste informații se pot obtine de la un birou notarial sau direct prin agenția noastră.

  • informarea asupra legislatiei în ceea ce privește tranzactionarea și care sunt obligatiile vanzatorului

În momentul în care se face o tranzactie, vânzătorul are obligatia să se informeze asupra legislatiei care legifereaza tranzactionarea de imobile. Imobilul trebuie să fie grevat de sarcini, sa detina Aviz Energetic și sa nu aibă vicii ascunse. Totodata tranzactia va fi purtatoare de taxe și impozite, pe care proprietarul trebuie sa și le asume. Legislatia care reglementeaza aceste aspecte se poate obtine în mod gratuit din sursele deschise de informare sau prin agenția noastră.

  • Informarea asupra avizelor și taxelor ce trebuie achitate în vederea vanzarii imobilului.

Legislatia în vigoare prevede ca imobibilul sa detina urmatoarele …………..

  • informarea despre pasii care trebuie urmați și actele necesare în vederea incheierii tranzactiei notariale

Pentru a nu face drumuri suplimentare la birourile notariale sau la Oficiul de Cadastru e important sa știți exact ce acte aveți nevoie în vederea tranzactionarii.

  • informarea asupra timpului necesar precum și a pasilor necesari pentru a va face vizibila proprietatea spre vanzare, în cazul în care decideti sa va ocupați singuri de vanzare

Ca orice activitate și vanzarea unei proprietăți trebuie privita cu seriozitate. Prima regula într-o vanzare este vizibilitatea. A doua regula este atractivitatea și ultima este disponibilitatea pentru tranzactionare. Toate aceste lucruri necesita parcurgerea unor etape care necesita timp și bani. Sunt multiple situații în care o proprietate atractiva la preț s-a vândut greu. Pentru a preintampina astfel de situații e necesar sa va evaluati capacitatea și disponibilitatea pentru a realiza toate demersurile necesare în vederea vanzarii imobilului.

  • informarea asupra comisioanelor practicare precum și a conditiilor contractuale în cazul în care doriți sa apelati la o Agenție Imobiara

Pe piața imobiliara activeaza mulți operatori. Uneori un comision atractiv nu garantează si o vanzare rapidă. Un comision mare nu va asigura neapărat și servicii de calitate. Înainte de a va decide cu cine doriți sa colaborati va recomandam sa verificați portofoliul agentiei precum și profesionalismul agentului.

  • Pregatirea proprietatii spre vizitare

Un imobil nu este pregătit spre vizitare doar dacă este curat pe interior. Sunt diverse artificii care poate determina un client să se indragosteasca de proprietatea dumneavoastră. Este bine ca agentul dumnoavoasra sa cunoască toate trucurile unei vizite reușite precum și să fie un foarte bun comunicator atât cu dumneavoastră cât și cu clientul, în vederea punerii în valoare a imobilului. Ca și recomandare va sugeram ca sa evitati vizitarea proprietatii când este vremea mohorata sau ploua.

În cazul în care toți acești pași vi se par a fi prea mulți sau prea complicati, va recomandam sa apelati la serviciile unei agenții imobiare profesioniste.

Comments (0)